Крем-мед в домашніх умовах

Виготовлення крем-меду – це справжнє мистецтво, якому не один десяток років. Спробувати ці приголомшливі ласощі має кожен. У цій статті ми поділимося секретами приготування крем-меду та розглянемо етапи, передбачені в технології кремування меду.

Крем-мед: технологія

Технологія виробництва кремового меду з’явилася більше 90 років тому. Батьківщиною цього чудесного процесу є Канада. Спочатку для основи складу брали рідкий та закристалізований мед, які піддавали збивання/кремуванню протягом тижня, по кілька годин щодня. Така процедура повністю змінювала стан меду та запобігала утворенню великих кристалів цукру чи кристалізуванню. Солодкий бджолиний продукт ставав неймовірно ніжним та маслянистим, за своєю текстурою нагадуючи крем. При виготовленні крем-мед набував практично білого кольору.

Сьогодні технологія виготовлення крем-меду передбачає промисловий метод. Промисловий спосіб відрізняється копіткістю та складністю. Він включає:

  • пастеризацію;
  • збивання зацукрованої частини продукту;
  • змішування інгредієнтів;
  • витримування субстанції при певній температурі (зазвичай 14 °С);
  • подрібнення цукрових кристалів.

Однак приготувати подібний крем-мед в домашніх умовах також можливо. Для цього використовують звичайний міксер. Отримані ласощі за своєю структурою будуть злегка відрізнятися від промислових, нагадуючи гель. Однак за смаковими властивостями продукт анітрохи не поступиться йому, що робить домашній збитий мед прекрасним доповненням до млинців, оладків чи іншої випічки.

Як готувати крем-мед в домашніх умовах: рецепт

Рецепт крем-меду в домашніх умовах досить простий та під силу кожній господині. Перш ніж дізнатися, як роблять крем-мед, переконайтеся, що під рукою є необхідні інгредієнти:

  • рідкий мед;
  • закристалізований продукт.

Інгредієнти беруться в співвідношенні 9 до 1, тобто, для однієї порції ласощів треба взяти 9 ст. ложок рідкого та 1 ст. ложку закристалізованого продукту. Як робиться крем-мед? Розглянемо основні етапи:

  1. Додайте до рідкого продукту кристалізований мед. Обов’язково дотримуйтесь пропорцій. У тому випадку, якщо рідкого меду немає чи його мало, можна розтопити закристалізований на водяній бані. Перед тим як почати збивати суміш, змішану масу необхідно добре охолодити. Для цього її досить помістити в холодильник на 0,5 години.
  2. Дістаньте охолоджену масу та почніть збивати її міксером. Починати потрібно з низької швидкості збивання, продовжуючи процес близько 3 хвилин. Поступово продукт почне набувати більш світлого відтінку. Після цього можна перемкнути швидкість збивання на середню. Продовжувати процес в такому темпі потрібно приблизно 10-15 хвилин. Врахуйте: чим більше часу ви збиваєте медову масу, тим ніжніший та легший вийде готовий крем.
  3. Після закінчення збивання готовий продукт слід перелити в окрему ємність з безпечного матеріалу (підійде скляна баночка) та відправити до холодильнику на кілька годин. Це необхідно, щоб продукт завершив трансформацію своєї текстури.

Зберігати готовий крем-мед в холодильнику можна максимум тиждень, й тому готувати велику кількість ласощів в домашніх умовах не рекомендується.

Такі оригінальні та корисні ласощі оцінять як дорослі, так й діти. Крем-медом можна здивувати гостей та порадувати домочадців. Збитий мед відмінно підходить для млинців, оладок, тортів та інших страв. Ви завжди можете подати його до чаю як альтернативу цукру чи варенню.

Рейтинг
Рекомендовані товари
Підписка на новини!