Чорниця

2
24 48

  • В наявності
  • Артикул: TRV0037a

Чорниця (листя) – не є лікарським препаратом, це лише біологічно активна добавка (БАД). Інша назва – черниця, борівка, чорні ягоди, чорничник. Склад Плоди чорниці містять вуглеводи (5,3—7,4 %) : глюкоза, фруктоза, сахароза, пектин; органічні кислоти (0,90-1,28 %): лимонна, молочна, щавлева, яблучна, янтарна; вітаміни: аскорбінова кислота — 5-6 мг%, тіамін — 0,045 мг% , рибофлавін — 0,08 мг% , нікотинова кислота — 2,1 мг% , каротин — 0,75-1,6 мг%; флавоноїди (460-600 мг%); гіперин, астрагалін, кверцитрин, ізокверцитрин, рутин; антоціани: дельфінідин, мальвідин, петунідин, ідаїн, миртилін; фенолокислоти: кавова, хінна, хлорогенова; феноли і їхні похідні: гідрохінон, монотропеозид, асперулозид; дубильні речовини (до 12 % на абсолютно суху речовину), ефірну олію, циклічний шестиатомний спирт інозит, похідні антрацену, сполуки марганцю і заліза. У листі чорниці є дубильні речовини (до 20 % на абсолютно суху речовину), флавоноїди: кемпферол, рутин, астрагалін, гіперин, кверцитрин, ізокверцитрин, авікулярин, мератин;. антоціани: ціанідин, дельфінідин, петунідин; тритерпеноїди: β-амірин, олеанолова і урсолова кислоти; фенолокислоти: кавова, хлорогенова, хінна; феноли і їхні похідні: гідрохінон, арбутин, метиларбутин, асперулозид, монотропеозид, ефірна олія, алкалоїд муртин, вітамін С, каротиноїди, лимонна кислота. Лікарські властивості Плоди чорниці завдяки в’яжучим та антисептичним властивостям є ефективним засобом проти проносу при запальних станах шлунково-кишкового тракту, особливо для дітей. Для цього сушені плоди чорниці вживають у вигляді киселів та настоїв. Сушені плоди чорниці включають до складу шлункового чаю. Плоди чорниці використовують і зовнішньо. Свіжий сік або настій сушених плодів чорниці застосовують у вигляді полоскань при лікуванні ангіни, стоматиту, катару верхніх дихальних шляхів. Настій із листя чорниці завдяки гіпоглікемічним властивостям застосовують у суміші з іншими лікарськими ростинами застосовують при легких формах цукрового діабету. Також настій із листя вживають для лікування циститу, атонії сечового міхура, пієліту, уретриту, сечокам'яної і жовчнокам'яної хвороби, шлункових коліків (гастралгії) і хронічних ентероколітів. Зовнішньо настій листя застосовують у вигляді клізми при геморої, у вигляді спринцювання при білях. Лікарські форми і застосування ВНУТРІШНЬО Холодний настій готують із 2-3 столові ложки сушених плодів заливають склянкою холодної кип'яченої води, настоюють протягом 8 годин, після чого проціджують, вживають по третині чи половині склянки 3-4 рази на день. Для гарячого настою необхідно 3-4 чайні ложки сушених плодів настояти протягом 2-3 годин на 400 мл окропу, після чого процідити, вживати по чверті склянки 5-6 разів на день. Настій із листя готують так: 2 столові ложки сировини настоюють протягом 2 годин на 400 мл окропу, після чого проціджують, вживають по півсклянки 4 рази на день перед їжею. ЗОВНІШНЬО Для полоскання свіжим соком плодів або настоєм необхідно 1-2 чайні ложки сушених плодів настояти протягом 15 хвилин на склянці окропу, після чого процідити. В нашому інтернет-магазині є можливість придбати чорницю звичайну відмінної якості при цьому за низькою ціною. Забрати замовлення можна в магазині Ваша Пасіка поблизу Львова або замовити доставку по Україні на відділення Нової Пошти. Інформація представлена для ознайомлення. Зовнішній вигляд та характеристики товару можуть відрізнятись від вказаних тут...

Ціна: 16.00 грн

< >
  • Немає в наявності
  • Артикул: TRV0037b

Чорниця (листя) – не є лікарським препаратом, це лише біологічно активна добавка (БАД). Інша назва – черниця, борівка, чорні ягоди, чорничник. Склад Плоди чорниці містять вуглеводи (5,3—7,4 %) : глюкоза, фруктоза, сахароза, пектин; органічні кислоти (0,90-1,28 %): лимонна, молочна, щавлева, яблучна, янтарна; вітаміни: аскорбінова кислота — 5-6 мг%, тіамін — 0,045 мг% , рибофлавін — 0,08 мг% , нікотинова кислота — 2,1 мг% , каротин — 0,75-1,6 мг%; флавоноїди (460-600 мг%); гіперин, астрагалін, кверцитрин, ізокверцитрин, рутин; антоціани: дельфінідин, мальвідин, петунідин, ідаїн, миртилін; фенолокислоти: кавова, хінна, хлорогенова; феноли і їхні похідні: гідрохінон, монотропеозид, асперулозид; дубильні речовини (до 12 % на абсолютно суху речовину), ефірну олію, циклічний шестиатомний спирт інозит, похідні антрацену, сполуки марганцю і заліза. У листі чорниці є дубильні речовини (до 20 % на абсолютно суху речовину), флавоноїди: кемпферол, рутин, астрагалін, гіперин, кверцитрин, ізокверцитрин, авікулярин, мератин;. антоціани: ціанідин, дельфінідин, петунідин; тритерпеноїди: β-амірин, олеанолова і урсолова кислоти; фенолокислоти: кавова, хлорогенова, хінна; феноли і їхні похідні: гідрохінон, арбутин, метиларбутин, асперулозид, монотропеозид, ефірна олія, алкалоїд муртин, вітамін С, каротиноїди, лимонна кислота. Лікарські властивості Плоди чорниці завдяки в’яжучим та антисептичним властивостям є ефективним засобом проти проносу при запальних станах шлунково-кишкового тракту, особливо для дітей. Для цього сушені плоди чорниці вживають у вигляді киселів та настоїв. Сушені плоди чорниці включають до складу шлункового чаю. Плоди чорниці використовують і зовнішньо. Свіжий сік або настій сушених плодів чорниці застосовують у вигляді полоскань при лікуванні ангіни, стоматиту, катару верхніх дихальних шляхів. Настій із листя чорниці завдяки гіпоглікемічним властивостям застосовують у суміші з іншими лікарськими ростинами застосовують при легких формах цукрового діабету. Також настій із листя вживають для лікування циститу, атонії сечового міхура, пієліту, уретриту, сечокам'яної і жовчнокам'яної хвороби, шлункових коліків (гастралгії) і хронічних ентероколітів. Зовнішньо настій листя застосовують у вигляді клізми при геморої, у вигляді спринцювання при білях. Лікарські форми і застосування ВНУТРІШНЬО Холодний настій готують із 2-3 столові ложки сушених плодів заливають склянкою холодної кип'яченої води, настоюють протягом 8 годин, після чого проціджують, вживають по третині чи половині склянки 3-4 рази на день. Для гарячого настою необхідно 3-4 чайні ложки сушених плодів настояти протягом 2-3 годин на 400 мл окропу, після чого процідити, вживати по чверті склянки 5-6 разів на день. Настій із листя готують так: 2 столові ложки сировини настоюють протягом 2 годин на 400 мл окропу, після чого проціджують, вживають по півсклянки 4 рази на день перед їжею. ЗОВНІШНЬО Для полоскання свіжим соком плодів або настоєм необхідно 1-2 чайні ложки сушених плодів настояти протягом 15 хвилин на склянці окропу, після чого процідити. В нашому інтернет-магазині є можливість придбати чорницю звичайну відмінної якості при цьому за низькою ціною. Забрати замовлення можна в магазині Ваша Пасіка поблизу Львова або замовити доставку по Україні на відділення Нової Пошти. Інформація представлена для ознайомлення. Зовнішній вигляд та характеристики товару можуть відрізнятись від вказаних тут...

< >


Підписка на новини!