Відстійник для меду
В процесі збору меду проходять кілька стадій, які дозволяють тому, що міститься у стільниках, перетворитися на готовий до продажу та вживання продукт. Однією зі стадій процесу є відстоювання.
Коли мед відкачано за допомогою медогонки, він проходить первинну фільтрацію грубими фільтрами, які встановлені чи на виході медогонки, чи далі по технологічній лінії. Після викачування бджолиний продукт не можна зробити відразу повністю чистим. Які б методи фільтрації не застосовувалися, навіть якщо мед пройде відразу після медогонки кілька стадій механічного очищення, в ньому все одно залишиться якась частина домішок.
Домішки розрізняються на легкі та важкі фракції. Продукт наливається в ємність бака відстійника для отриманого меду різного діаметру та об’єму (зі сталі чи ПЕТ). У відстійнику виконується відстоювання від 1 до 15 діб при заданій температурі (зазвичай від +5° до +50°С) під закритою кришкою. Під час цього важке сміття осідає на дно відстійника, а легке (наприклад, віск, тріска) спливає. Один та другий вид забруднень потім механічно прибираються оператором медового виробництва в відстійнику для ставшого чистішим меду (за допомогою ложки, фільтра й т.і.). Потім через отвір крану відбувається злив в потрібну тару для зберігання та реалізації.
Відстійники купити для меду можна в нашому онлайн каталозі. Звертайтеся!