Який мед найкорисніший?

У великому різноманітті сортів меду важко вибрати найсмачніший, як й важко зрозуміти, який мед найкорисніший. Мед володіє відмінним смаком та ароматом, містить в складі величезну кількість речовин та мікроелементів, корисних для здоров’я людини. Який мед найкорисніший та найсмачніший, ми зможемо зрозуміти, вивчивши його хімічний склад та органолептику.

Склад меду

За дослідженнями компанії "Ваша Пасіка", ясно, що в складі меду представлена ​​мало не вся таблиця Менделєєва: калій, хлор, фосфор, кальцій, натрій, магній, сірка, залізо, кремній… – й це тільки початок! Всі ці компоненти, а також вітаміни необхідні для підтримки здоров’я всього організму. Він насичений амінокислотами та вітамінами груп А, В, В1, В2, В6, С та багатьма іншими. Однозначної відповіді на питання, який мед вважається найкориснішим, годі й шукати. Кожен вид меду приносить власну користь організму та гарний по-своєму.

Який мед корисний для різних типів захворювань?

  1. Для лікування дихальних шляхів ідеально підходить мед з липи та соняшнику.
  2. При хворобах шлунково-кишкового тракту краще використовувати такий мед: гречаний, липовий, акацієвий та каштановий.
  3. Захворювання ЦНС здатні вилікувати такі культури як акація та гречка.
  4. Серцево-судинній системі та судинам необхідно різнотрав’я та мед з вересу. За допомогою липового меду ви зможете назавжди забути про непрохідність та ламкість судин.
  5. Гінекологічні захворювання та хвороби сечостатевої системи вилікують каштановий та гречаний мед.
  6. Відсутності анемії та підвищенню імунітету сприяє липовий, акацієвий, вересовий та гречаний мед.

Мед наділений безліччю корисних властивостей та має величезну бібліотеку смаків. Це джерело натуральної фруктози, що представлена не харчовими добавками у вигляді порошку, а натуральним багатством природи. Мед майже не піднімає рівень цукру в крові та здатний сприятливо впливати на окремі ділянки організму. Мед покращує шкіру, зміцнює нігті, забезпечує здоровий колір обличчя та спокійний сон. Він знімає стрес та хронічну втому, приводячи нервову систему в порядок. Тільки вам вирішувати, який вид меду корисніше конкретно для вашого організму.

Головне – пам’ятайте:

  • при впливі високих температур (вище +45°) мед втрачає свої лікувальні властивості та перетворюється в набір цукрів:
  • температура під час плавлення меду не повинна перевищувати 45 градусів (+55° короткочасно);
  • не варто зберігати продукт при від’ємних температурах;
  • посуд для зберігання меду краще щоб був зі скла чи глини (перед тим, як покласти туди продукт, посуд необхідно промити без миючих засобів та добре просушити);
  • термін зберігання якісного продукту не обмежений.

Бджільництво – це благородна, але дуже важка професія, яка вимагає чималих знань та умінь. Який вид меду самий смачний та корисний, людство сперечається давно. У будь-якому випадку, цей липкий солодкий продукт люди вибирають, виходячи з особистих переваг та смакових особливостей.

Підписка на новини!